Lista på bra och dåliga livsmedel

Här kommer en lista över vanliga livsmedel du bör och inte bör äta.

Bra livsmedel:

Protein Grönsaker Fett Drycker
• Ost (med låg fetthalt)
• Ägg (företrädesvis äggvita)
• Färsk fisk och skaldjur
• Fågel (kyckling, kalkon, speciellt vitt kött utan skinn)
• Fläskkött, lamm och kalv
• Oxkött och oxfärs (magra bitar)
• Märgben
• Tofu är hälsosamt men innehåller kolhydrater

OBS!
Allt protein är tillåtet i nästan vilka mängder som helst, men det är bättre att äta magert kött, protein med lågt fettinnehåll och icke-bearbetade livsmedel.

• Alfalfa
• Blomkål
• Bok Choy
• Broccoli
• Brytbönor
• Böngroddar
• Endiver
• Fänkål
• Färsk svamp
• Gröna bönor
• Grönkål
• Grön paprika
• Grön sparris
• Gurka
• Haricots verts
• Kål
• Mangold
• Okra
• Oliver
• Piri-piri
• Persilja
• Rädisor
• Rosenbönor
• Sallad
• Salladslök
• Selleri
• Skärbönor
• Spenat
• Vaxbönor
• Vitlök
• Örter
• Canolalja
• Fiskolja
• Linfröolja
• Gullviveolja
• Druvkärneolja
• Olivolja
• Sojabönsolja
• Majonnäs
(Utan socker)
• Kaffe
• Te
• Smaksatt vatten
• Vanligt vatten
• Herbalife örtdryck

Ät med måtta:

Protein Frukter & grönsaker Fett Drycker
• Keso
• Mörkt kött (kyckling eller kalkon)
• Pålägg med lågt fettinnehåll
• Rött kött, magert kött
• Sojamjölk och sojabaserade ostar
• Nötter och fröer (macadamien nötter, solrosfrö, mandel, valnötter, paranötter, hasselnötter, sesamfrö, pinjenötter och pekannötter)

 

• Aprikos
• Aubergine
• Avokado
• Björnbär
• Brysselkål
• Grapefrukt
• Hallon
• Jordgubbar
• Kålrot
• Kronärtskocka
• Kumquat
• Lök
• Passionsfrukt
• Persikor
• Plommon
• Pumpa
• Röd paprika
• Surkål
• Sparris
• Squash
• Tomat
• Vattenmelon
• Zucchini
• Ärtor
• Smör
• Mjukost light
• Kvarg
• Gräddfil och cremefraiche
• Solrosolja
• Vegetabiliska oljor som (safflor- (tistel-) och majsolja)
• Sojamjölk
• Tomatjuice
• Örtkoncentrat med aloe (en portion dagligen)

Undvik dessa livsmedel:

Protein Kolhydrater Fett Drycker
• Ost med högt fettinnehåll
• Mjölk och yoghurt
• Inälvsmat
• Bearbetade livsmedel: bacon, korv, skinka, salami, medvurst, pastrami, varmkorv och rökt fisk
• Livsmedel med högt saltinnehåll såsom bearbetade livsmedel och fisk (rökt fisk innehåller onödigt mycket salt som bidrar till att kroppen bibehåller vätska)
• Bröd och alla dess släktingar: Kex och bakelser, munkar, pajer, muffins och småkakor.
• Couscous och Polenta
• De flesta frukter
• Frukostflinger med eller utan socker
• Kikärtor, torkade bönor, linser, pintobönor, sockerärtor och majs
• Mjölprodukter såsom pasta
• Rågmjölsprodukter
• Rotfrukter såsom morötter, kålrötter, palsternacka och rödbetor
• Sacks såsom chips, salta pinnar och popcorn
• Vitt ris och potatis
• Hydrerade fettsyror och delvis hydrerade fettsyror som finns i många margarinsorter och bearbetade livsmedel
• Mättat fett från oljor såsom cocosolja
• Mättat fett främst från kött och mejerivaror
• Mjölk
• Läsk och juicer sötade med socker

Kommentera

Fyll i dina uppgifter nedan eller klicka på en ikon för att logga in:

WordPress.com Logo

Du kommenterar med ditt WordPress.com-konto. Logga ut / Ändra )

Twitter-bild

Du kommenterar med ditt Twitter-konto. Logga ut / Ändra )

Facebook-foto

Du kommenterar med ditt Facebook-konto. Logga ut / Ändra )

Google+ photo

Du kommenterar med ditt Google+-konto. Logga ut / Ändra )

Ansluter till %s


%d bloggare gillar detta: